DİLİM BÖREK
Gönderen
Sofradabuluşalım
Hem çok pratik, hemde çok bereketli nefis bir börek tarifi...Sarıp derin dondurucuya
atabilir,acil durumlarda misafirinize ikram edebilirsiniz.En güzel yanı dilimli olup
uğraştırmadan servis yapılabilmesi...
Malzemeler
4 tane yufka
Yufka Sosu İçin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase yoğurt yada süt
İç Harcı İçin
1 kg patates
2 tane yumurta
1 kase peynir
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Üzeri İçin
Susam, Çörek otu
Yapılışı
Patatesler haşlanıp ezilir.
Ilıyan patateslerin üzerine peynir, 2 tane yumurta , maydanoz ve baharatlar ilave edilip iç harç hazırlanır.
Düz bir zemine yufkanın 1 tanesi serilip, hazırlanan sos her tarafına eşit şekilde sürülür.
Islatılan yufkanın üzerine iç harç koyularak üzerine 2. yufka kapatılır.
Bu şekilde bütün yufkalar 4 kat olacak şekilde hazırlanıp rulo şeklinde sarılır.
Sarılan börek mümkünse 1 saat dolapta dinlendirilip dilim dilim kesilir.(kolaja bakınız)
Fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp, 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN
misss miss ellerinize sağlık denemeyenler denesin harika oluyor.
YanıtlaSilTeşekkürler
Silmisss miss ellerinize sağlık denemeyenler denesin harika oluyor.
YanıtlaSilpatatesli böreği oldum olası severim, elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilElinize sağlık patatesli böreği çok severim =)
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilPattatesli böreğe bayılıyorum ve sizin böreğiniz nefis görünüyor:)Ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilEllerinize sağlık.Patates hamurişlerine en çok yakıştırdıklarımdan :)
YanıtlaSilTeşekkürler
Sil