DİLİM BÖREK


 Hem çok pratik, hemde çok bereketli nefis bir börek tarifi...Sarıp derin dondurucuya 

atabilir,acil durumlarda misafirinize ikram edebilirsiniz.En güzel yanı  dilimli olup 

uğraştırmadan servis yapılabilmesi...



Malzemeler

4 tane yufka

Yufka Sosu İçin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 kase yoğurt yada süt

İç Harcı İçin

1 kg patates

2 tane yumurta

1 kase peynir

Karabiber

Pul biber

Maydanoz

Üzeri İçin

Susam, Çörek otu

Yapılışı

Patatesler haşlanıp ezilir.

Ilıyan patateslerin üzerine peynir, 2 tane yumurta , maydanoz ve baharatlar ilave edilip iç harç hazırlanır.

Düz bir zemine yufkanın 1 tanesi serilip, hazırlanan sos her tarafına eşit şekilde sürülür.

Islatılan yufkanın üzerine iç harç koyularak üzerine 2. yufka kapatılır.

Bu şekilde bütün  yufkalar 4 kat olacak şekilde hazırlanıp rulo şeklinde sarılır.

Sarılan börek mümkünse 1 saat dolapta dinlendirilip dilim dilim kesilir.(kolaja bakınız)

Fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp, 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN




11 yorum:

  1. misss miss ellerinize sağlık denemeyenler denesin harika oluyor.

    YanıtlaSil
  2. misss miss ellerinize sağlık denemeyenler denesin harika oluyor.

    YanıtlaSil
  3. patatesli böreği oldum olası severim, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık patatesli böreği çok severim =)

    YanıtlaSil
  5. Pattatesli böreğe bayılıyorum ve sizin böreğiniz nefis görünüyor:)Ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık.Patates hamurişlerine en çok yakıştırdıklarımdan :)

    YanıtlaSil