PATATES PAÇASI




Kastamonu Yöresine ait dadına doyum  olmayan  Patates 

Paçası.. Pratik, yöresel, müthiş bir lezzet,değişik tatlar arayanlar 

denemenizi öneririm..



Malzemeler

4 tane orta boy patates

1 kase yoğurt

1 tane yumurta

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz

Üzeri İçin

Tereyağ

Kırmızı Toz Biber

Yapılışı

Patatesler haşlanıp geniş bir kaba rendelenir.

Üzerine  yoğurt, yumurta, sarımsak eklenip iyice karıştırılır.

(Kek hamuru kıvamında olmalı)

Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyulup kızdırılır.

Hazırlanan patatesler kızgın tavaya dökülür.10 dk kadar çevrilerek pişirilir.

Üzerine tereyağ ile sos hazırlanarak servis yapılır. AFİYET OLSUN...




7 yorum:

  1. Bunu hafta sonu deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim umarım beğenirsiniz

      Sil
  2. İlk kez duyduğumu söyleyebilirim. Bizim Arnavut Paçası, ya da Rumeli Paçası dediğimiz değişik bir yemeğimiz var. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler kastamonu yöresine ait güzel bir tarif Arnavut paçası tarifinide mutlaka araştırıp deneyeceğim

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, yöresel tatların tanıtılıyor olması çok güzel.

    YanıtlaSil
  5. Patatesli olan hersey çok güzel olur. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Patatesli olan hersey çok güzel olur. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil