İster kahvaltı sofralarınız, ister çay saatleriniz için
hazırlayabileceğiniz klasik tatlardan biri olan saçaklı poğaça
tarifini uzun zamandır yapmamıştım.Yapımı pratik,görünümü
şık, bu nefis lezzeti size de hatırlatmak isterim.
Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)
Üzeri İçin
1 tane yumurta sarısı(üzeri için)
Labne peyniri yada krem peynir
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt,şeker ve maya
karıştırılır,ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un,sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok
yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar, sıcak bir ortamda üstü
kapalı şekilde bekletilir.
Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük bezeler
koparılıp şekil verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Tepside mayalanması için en az 15 dk bekletilip, üzerine
yumurta sarısı sürülerek 170 derecede pişirilir.
Pişen poğaçalar soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ortadan
ikiye ayrılmayacak şekilde kesilir.
İçine ve kenarına labne peyniri sürülüp maydanoza
bulanır.AFİYET OLSUN.
Ellerinize sağlık. Çok çok güzel görünüyorlar. Çok da sevdiğim tür poğaçalardandır.
YanıtlaSilteşekkürler
Silbunu çok severim ben pastanede falan gördüğümde ilk aldığım şeydir eline sağlık..
YanıtlaSil